Колеги имам проблем със автоматичната скоростна кутия на 166 2.4 жтд 2004г. Първо светна червената лампичка на таблото за кутията, но без каквата и да била промяна в поведението на колата. В последствие при рестарт на мотора не светеше. Водих я на диагностика и не откриха нищо. След две седмици докато си карах пак светна, но този път забелязах, че когато спра и чакам на светофар с крака на спирачката и скоростния лост на драйв прави едно придърпване и цялата кола се разтриса. Иначе като потегля няма проблеми сменя си гладко и плавно всички скорости. Ще я водя утре на сервиз ама ако някой може да ме подготви какво да очаквам ще съм благодарен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми със скоростна кутия на 166
Collapse
X
-
Нещо друго любопитно, което открих след бая време на моята,а мислях, че е проблем. Ако караш дълго по задръстванията тромаво и мудно,колта зпаочва да потегля тромово и като включиш от D на Sport има леко притрисане. Оказа се, че просто колата започва да дърви втора предавка (дори се вижда на дисплея как мести от 2 на 1, като пуснеш на SPORT) за да не се тормози кутията, като стои дълго на спирачка по задръстванията. Ако някой му се случи да усети нещо подобно да знае, че не е проблем, а особеност на кутията.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Възможно е да е релето на ключалката - при мен така светваше, после изгасва...Сега вече не ми пуска ключа, явно това реле нещо е станало с него, но лампата светва само от време на време. Иначе с кабел и програма се четат грешките на кутията...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от pepe Покажи съобщениеколега къде се намира това реле и на мен не ми пуска ключа
Карах я миналата година в сервиза на АР във Варна на магистралата, гледаха, зяпаха, мериха - нищо не измислиха... При мен стана, след като бърниках да си оправям нещо по ics-a...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеДе да го знаех - до сега да съм го оправил..
Карах я миналата година в сервиза на АР във Варна на магистралата, гледаха, зяпаха, мериха - нищо не измислиха... При мен стана, след като бърниках да си оправям нещо по ics-a...
Comment
Comment